Vi må og skal hjælpe hinanden

På FRK må vi gerne hjælpe hinanden, men vi må ikke undervise hinanden.

Årsagen er at FRK har aftaler med undervisere for at give medlemmerne adgang til kvalificeret undervisning – §2 i klubbens vedtægter

Dette skal ske på en etisk og forsvarlig måde, så hest og rytter ikke kommer til skade. Derfor har vi aftaler med beridere og faste undervisere og derfor er det kun dem, som må undervise medlemmerne i ridning.

Men vi må gerne hjælpe hinanden, og for at kende forskel på undervisning og hjælp har bestyrelsen udformet følgende regler, som sikrer at vi ikke kommer til at undervise hinanden.
Du må ikke:

  • modtage hjælp af en person som er registreret som aktiv ridelære, selvstændigt eller fra anden rideskole.
  • modtage hjælp som du betaler for, kontant eller på anden økonomisk måde.
  • være til gene for andre som rider eller får undervisning samtidig.

Du må gerne:

  • få redet din egen hest af en hjælper (Hjælperen skal være medlem af FRK), uanset ovenstående regler, da det ikke vurderes som undervisning. Du må ikke modtage hjælp som du betaler for, kontant eller på anden økonomisk måde.
  • du må gerne som hesteejer vejlede hjælperen, men ikke fra selve ridebanen og det skal ske diskret med lyd i det ene øre.
  • Forældre må gerne hjælp eget barn ved fx pasning eller halvpart på privathest, men ikke fra selve ridebanen.

Hvis vi overholder disse få regler, må vi hjælpe hinanden så meget vi vil og ovenstående gælder selvfølgelig ikke i en handelssituation.