INFORMATION OM HERPES-VIRUS 17. maj 2018

Opdatering på Herpes-situationen pr. 17. maj:

Frederikshavn Rideklub tilslutter sig udmeldingen af 17. maj fra Dansk Rideforbund, hvilket betyder, at rideklubbens faciliteter igen vil være åbne fra fredag den 18. maj. Vi opfordrer naturligvis til fortsat omtanke og er opmærksomme på en eventuel forværring af situationen.

Information pr. 4. maj:

Frederikshavn Rideklub har INGEN heste inficeret med herpes virus eller mistanke herom, men for at være på den sikre side, har bestyrelsen besluttet at lukke vores stalde og ridehaller for heste udefra, indtil der er overblik over situationen. Vi sætter ikke på nuværende tidspunkt tidsfrist på lukningen, men vurderer situationen løbende.

Lukningen betyder således, at heste, der IKKE er opstaldet på FRK + personer ifølge med hestene, IKKE må færdes på klubbens nederste dele
(nederste parkeringsplads, stalde, haller) eller benytte klubbens folde.

Vi følger DRFs anbefalinger, og opfordrer til, at opstaldede heste ikke forlader FRK. Hvis man alligevel vælger at gøre det, må man påregne 14 dages karantæne inden hesten kan komme tilbage i stalden, (hvis lukningen ikke er ophævet inden).

Alle der besøger FRKs stalde (herunder rytterne i elevstalden) skal undgå kontakt med heste i andre stalde forinden, eller sørge for at skifte tøj og gå i bad inden man kommer på FRK.

FRK har stadig åbent for udefrakommende heste til undervisning, dog skal al undervisning ske på klubbens udendørs faciliteter og uden kontakt til opstaldede heste.
Opsadling skal ske ved trailer, parkeret på græsplænen ved springbanen.
Vi følger naturligvis udviklingen tæt, men ovenstående gælder indtil andet meldes ud.