Klubmestre

Bestemmelser for Frederikshavn Rideklubs Klubmesterskaber

Frederikshavn Rideklub har 4 klubmesterskabspokaler som følger:

- Klubmesterskabspokal i dressur

- Klubmesterskabspokal i springning

- Klubmesterskabspokal i ponydressur

- Klubmesterskabspokal i ponyspringning

Klubmesterskabspokalerne er vandrepokaler, som ikke kan vindes til ejendom. Vandrepokalerne er skænket af Grete Hjalf i 1999.

Klubmestrene for desuden et lille bæger/pokal til erindring i forbindelse med overrækkelsen af vandrepokalerne. Klubmesterpokalerne gives til de ryttere, som ved det årlige klubmesterskabsstævne har vundet disciplinklassen med den største procent af maksimum point i dressurklassen – færrest fejl/hurtigst tid i springklassen.

Fordringerne:

Klubmesterskabsklasserne er åbne for medlemmer af Frederikshavn Rideklub, der som ekvipage har repræsenteret FRK ved D- eller C stævner.

Der afvikles en klasse i hver disciplin indeholdende forskellige niveauer.

• Dressur starter ved LC
  • Spring starter ved LD

Der skal minimum være 3 startende ekvipager i det enkelte mesterskab for at det afvikles.

En rytter må kun starte én hest/pony i hver disciplin.

En hest/pony må kun startes én gang i hver disciplin.

Ekvipagen starter i den sværhedsgrad som ekvipagen har startet ved D – eller C stævner. Der dispenseres fra reglen, dersom hest eller rytters tarv taler derfor. Ekvipagens niveau afgøres herefter af daglig underviser!

Dressur: Rytteren, som har redet med højeste procent i sin klasse, er vinder.

Springning: Rytteren, som har opnået færrest fejl/hurtigst tid i det samlede resultat, er vinder.

Dressur – ponydressur

Slutter to eller flere ryttere i dressur med samme procenttil 1. pladsen, finder der en omridning sted i samme dressurklasse og samme startorden.

Springning – ponyspringning

Er to eller flere ryttere ligeplacerede til 1.pladsen efter hovedspringning og evt. omspringningen, finder der en omspringning sted i samme startrækkefølge som i hovedspringningen (evt. omspringningen).