Karantæne i 14 dage

Opdateret 3/11-21

 

 Det røde lys har skiftet til grønt - Frederikshavn Rideklub er ude af karantænen efter aftale med dyrlæge Eva Biehl. Vi havde heldigvis kun dette ene tilfælde, som var fra vore nyindkøbte skolehest Wilma.

--------------------------------------

 

Opdatering 26/10-21

Vi har heldigvis ikke fået flere udbrud af fætteren til Kværke, vi har ingen heste med forhøjet temperatur. Vi opretholder selvfølgelig karantænen, men forventer i samråd med dyrlægen, at kunne ophæve denne i næste uge. Vi er dermed fortrøstningsfulde med hensyn til muligheden for at afholde D-stævne 5-6. november 2021.

19. oktober 2021

Vi (Skolehesten Wilma) har desværre fået konstateret en ”Fætter” til Kværke og desuden slog prøven også ud for EHV5, den variation af Herpes som næsten alle heste har hvilende i kroppen. EHV type 5 er sjældent i udbrud hos heste, men når den er, kan den forårsage luftvejssygdomme, feber og hoste.

Det er ikke kværke, men i samråd med Dyrlæge Eva Biehl er vores stalde i karantæne de næste 2 uger, hvilket desværre betyder, at vi ikke tager til stævne (dette selvfølgelig for at begrænse smittefare)

Ridehallerne er ikke lukket for udefrakommende heste, men man sadler ikke op i staldene. Dette er iflg. aftale med dyrlægen, da sygdommen ikke er luftbårn.

Personalet vil i dag tirsdag 19. oktober tage temperatur på alle skolehestene og hver hesteejer skal selvfølgelig observere deres hest/e og hvis mulig gerne tage temperaturen dagligt. Konstateres der noget "unormalt" kontakt da personalet.

Vi har først fået svar mandag aften, på den prøve dyrlægen tog i sidste uge og Wilma har det heldigvis godt igen, men der er ingen grund til lige at klappe hende og derefter en anden hest i karantæneperioden. Hun har fået sin sidste pencilenkur og vi er faktisk over inkubationstiden – vi håber dermed, at vi er ovre det værste.

Kommer der ikke yderligere smittetilfælde, forventes alt at være åben igen om 14 dage. I karantæneperioden kører holdundervisningen uændret (uge 42 holdes der efterårsferie)

Siden her opdateres løbende.

----------------------------------

Personalet er færdige med temperaturmålingen og ingen heste har forhøjet temperatur.